З Днем Народження, Петре Даниловичу!!!

Сьогодні відзначає своє 80-ти ліття перший завідувач кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології і міжнародних відносин, Надзвичайний і Повноважний Посол України, заступник Міністра закордонних справ України (1999-2001) Петро Данилович Сардачук. Народився Петро Данилович 11 липня 1938 р. у мальовничому селі Звози на Волині. У 1955 році, успішно закінчивши Ківерцівську середню школу, Петро Сардачук вирішує вступати на навчання до Львова. Впродовж 1955–1960 рр. навчався на історичному факультеті Львівського державного університету ім. Івана Франка.
У 1986 році ювіляр розпочав свою роботу на дипломатичній службі, якій Петро Данилович присвятив багато років своєї професійної діяльності. Він, працюючи на дипломатичних посадах різного рівня, з честю та гідністю відстоював інтереси нашої держави, розвивав і примножував традиції української дипломатії. Його дипломатичний хист та вміння поєднати протилежні сторони привели, серед іншого,  до інтенсифікації польсько-українських відносин в середині 2000-х рр. Після завершення дипломатичної служби, Петро Данилович, людина великого професійного досвіду, вирішує передавати свій дипломатичний хист новій генерації української дипломатії, “бо – як писав професор Сардачук – дипломатія – це служіння, служіння своїй Вітчизні, своєму народові, це постійна, не побоюсь сказати, цілодобова діяльність, яка вимагає неймовірної напруги душевних і фізичних сил, серця і душі у сприйнятті людських доль, такту у спілкуванні з партнерами”. Ці слова видатного дипломата Петра Сардачука сьогодні стали професійним кредо нашої  кафедра міжнародних відносин.
Шановний Петре Даниловичу,  колектив кафедри міжнародних відносин щиро вітає Вас з прекрасним особистим святом –  Днем народження! З Ювілеєм! Ми вдячні Вам за Вашу підтримку, допомогу та цінні поради. Міцного Вам здоров’я та Божого благословення. Многая Вам літ!!!