Програма подвійних дипломів

19 вересня 2011 р., шляхом підписання додатку до базового договору між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Варшавським університетом закладено правову базу для реалізації програму ІІ дипломів між зазначеними вищими навчальними закладами. Реалізація документів на практиці розпочалася вже з лютого 2012 р. Тоді 5 студентів спеціальності “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії” розпочали підготовку відповідно до спеціально розробленої навчальної програми, яка з одного боку повинна була враховувати ключові вимоги, щодо навчального процесу Прикарпатського національного університету і водночас включати особливості програми підготовки студентів Варшавського університету.

Відповідно до затверджених засад функціонування програми впродовж трьох семестрів студенти навчаються в Івано-Франківську, а заключний четвертий – на базі Варшавського університету. Слід наголосити, що час від часу Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника запрошує для викладання окремих лекцій в рамках відповідної програми фахівців із Республіки Польща. Також обов’язковим елементом підготовки за програмою ІІ дипломів є участь у спеціальній літній школі, яка кожного року відбувається на базі Острозької академії у другій половині серпня. Важливий момент на якому також варто акцентувати увагу, що впродовж навчання у польському ВНЗ студенти не тільки не сплачують жодних коштів, але і отримують стипендію.

Впродовж 2015-2020 років у завершальні стадії реалізації програми, яка передбачає семестрове навчання у Республіці Польща взяли 11 студентів. Наразі у Варшаві навчаються студенти Гринюк Ірина та Христина Магас