Міжнародна англомовна конференція

Кафедра міжнародних відносин, студентський науковий гурток «Дипломат» Факультету історії, політології і міжнародних відноси, студентський сенат Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника 24 травня 2018 р. в конференц-залі Будинку вчених провели англомовну Міжнародну наукову конференцію для молодих науковців «The Foreign Policy of Putin’s Russia as Challenge for Civilized World». Співорганізаторам наукового форуму виступили Фундація Фулбрайта (Київ, Україна), Університет Східного Іллінойсу (США), Університет Марії Кюрі-Склодовської в м. Любліні (Польща), Університет Карабюка (Туреччина).
В ході зустрічі було обговорено широке коло питань, пов’язаних із деструктивним впливом Російської Федерації на міжнародній арені. Зокрема, йшлося про деструктивний вплив Кремля на виборчі процеси в США та європейських країнах, про те яким чином агресивна політика Росії відносно України впливає на сучасну систему міжнародних відносин, про використання російським керівництвом «енергетичної політики» для впливу на світові процеси, тощо.
За результатами дискусії учасники конференції дійшли висновку, що російське керівництво намагається за всяку ціну посилити роль РФ на міжнародній арені, використовуючи для цього всі наявні ресурси. Однією із головних цілей гібридного наступу Кремля в даний час є Україна. Поряд з тим, руйнівний вплив Москва носить також і глобальний характер. Деструктивний влив РФ на світові процеси в даний час є однією із ключових загроз, які постають перед цивілізованим світом.
В ході дискусії високу активність продемонстрували представники Каліфорнійського університету (США) Єлені Ї та Тейлор Борен, представник Масачусетського університету (США) Кріс Робінсон, представник Університету Карабюка (Туреччина) Гокберг Кузгункая, представник Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Польща) Хуберт Гжегорчик та молоді науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника: Орест Бойчук, Олександр Годований, Юлія Крижалка, Андрій Лесик, Ольга Парахіна, Петро Подобнський, Денис Сергійчук, Софія Ціховська, Віра Шатурма та Мар’яна Шекета.