Зустріч із здобувачами середньої освіти Дубівської громади Калуського району

     7 березня Факультет історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провів профорієнтаційну онлайн-зустріч із здобувачами середньої освіти Дубівського, Ріпненського та Цінівського ліцеїв Дубівської територіальної громади. Зустріч відбулася в рамках проєкту «Університет кар’єри для учнів».

    До учнів звернувся проректор Університету Едуард Лапковський. Він презентував майбутнім абітурієнтам останні здобутки ПНУ, його високі рейтингові місця серед закладів вищої освіти України. Учні дізналися про наявні спеціальності та освітні програми, які пропонує Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника для здобуття кваліфікаційного освітнього рівня «бакалавр» та «магістр», можливість одночасного здобуття освіти у європейських університетах, навчаючись на програмі подвійних дипломів. Особливу увагу в одинадцятикласників викликали особливості цьогорічної вступної кампанії.

    В продовження виступу проректора ПНУ Едуарда Лапковського, декан Факультету історії, політології і міжнародних відносин Ігор Гурак запросив випускників ліцеїв приєднатися до лав студентів нашого факультету. Він розповів про славну історію факультету, його традиції, потужний професорсько-викладацький склад, міжнародну студентську академічну мобільність, здатність реалізувати тут свої задуми і можливості.

    Детальну характеристику кожній спеціальності та освітній програмі, які можна опанувати на факультеті надали учням викладачі: професор Ігор Райківський – «Середня освіта (Історія)»; старший викладач Роман Кобильник – «Історія та археологія»; професор Сергій Дерев’янко – «Політологія», «Політологія (Національна безпека)»; доцент Орест Бойчук – «Міжнародні відносини»; доцент Сергій Васильченко – «Міжнародні економічні відносини», «Управління міжнародним бізнесом».

    Дуже примітним для учнів став виступ випускниці Дубівського ліцею, а зараз студентки 2-го курсу спеціальності «Історія та археологія» Яни Яців. Вона поділилася своїми позитивними враженнями від навчання, чудовою атмосферою, яка панує серед студентів на Факультеті, наявністю різних заходів, конкурсів, участі в студентському самоврядуванні. Також Яна відзначила можливість здобути паралельно другу освіту в Поморському університеті у Слупську (Польща), яку зараз здобувають її одногрупниці беручи участь у програмі подвійних дипломів. Яна Яців порекомендувала своїм землякам, випускникам вступати на спеціальності Факультету історії, політології і міжнародних відносин.

    Висловлюємо щиру подяку за організацію зустрічі керівнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Дубівської сільської ради Кидику Юрію Васильовичу, директорам і вчителям Дубівського, Ріпненського та Цінівського ліцеїв.