«Академія Тьюторства» – підтримка студентів ПНУ

Студентське життя часто супроводжується значними емоційними навантаженнями та стресовими ситуаціями. Команда активних студентів ПНУ розробила проєкт «Академія Тьюторства», спрямований на підвищення психологічної стійкості та покращення психічного здоров’я молоді.

В команду організаторів увійшли: Андріана Кіщук, Марта Радик, Ольга Зубко, Христина Бігун, Оксана Русенко та Ірина Казакова. За їхньої ініціативи заплановано широкий спектр просвітницьких, практичних заходів.

Метою проєкту є навчити студентів технікам самодопомоги, розвинути навички подолання стресу та підвищити обізнаність з питань психологічного благополуччя. Зокрема, проводяться тренінги з розвитку стресостійкості, емоційного інтелекту, профілактики вигорання та боротьби з прокрастинацією. Під керівництвом психологів учасники опановують методики подолання стресу та навчаться технікам саморегуляції. Для тих, хто потребує індивідуальної підтримки, доступні консультації у форматі першої психологічної допомоги.

Окрім того, заплановані кіноклуби з переглядом та обговоренням стрічок на психологічну тематику. Лекції провідних фахівців висвітлять актуальні питання сексології, форми вияву та вплив абʼюзивних стосунків, важливість знання власних прав для емоційної стабільності тощо.

Невід’ємною складовою проєкту є групові зустрічі для формування атмосфери довіри, розвитку навичок комунікації та можливості отримати психологічну підтримку. Квести, вікторини та інші активні форми роботи допомагають залучити молодь до теми психологічного здоров’я в цікавий спосіб.

Заходи реалізуються силами студентів-волонтерів, які пройшли спеціальне навчання у Центрі супервізії та професійного розвитку психолога.

«Ми переконані, що інвестиції у психічне здоров’я студентства – це інвестиції у благополучне майбутнє нашого університету та всього суспільства, – коментує керівниця проєкту Андріана Кіщук. – Тож запрошуємо студентів долучитися до «Академії Тьюторства» та разом навчимося бути психологічно стійкими у складні часи».

Дізнатися деталі та зареєструватися на заходи можна в соціальних мережах проєкту:

telegram: https://t.me/tutoring_academy

instagram: https://www.instagram.com/tutors.pnu/

Проєкт «Академія Тьюторства» створений у межах програми UPSHIFT, яку в Івано-Франківській області реалізує ГО «МІЖ ІНШИМ», за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії.