Представники університету побували на відкритті проєкту Горизонт-Європа «EDUC-WIDE»

     Впродовж 11–12 березня члени команди проєкту Горизонт-Європа «EDUC-WIDE» (Розширення можливостей EDUC для інклюзивного розвитку ERA) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника перебувають на зустрічах, що присвячені його офіційному відкриттю. Події відбуваються в Університеті Масарика (м. Брно, Чехія). Координатором проєкту від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника є ректор Ігор Цепенда.

    Члени команди проєкту Валентина Якубів, Ірина Григорук, Тетяна Корнієнко та Тетяна Гринишак взяли участь в обговоренні дорожньої карти реалізації проєкту в межах окремих робочих груп.

    Партнерами у реалізації проєкту є:

    – Університет імені Масарика (Чехія)

    – Кальярійський університет (Італія)

    – Університет Хауме І у Кастельйоні (Іспанія)

    – Університет Потсдаму (Німеччина)

    – Університет Південної Норвегії (Норвегія)

    – Паризький Університет Нантер (Франція)

    – Університет Ренна (Франція)

    Під час церемонії відкриття проєкту проректор з інтернаціоналізації Університету Масарика Петр Сухий зазначив, що цей проєкт матиме важливе значення для України, оскільки сприятиме розвитку відкритої науки та поширенню цінностей і політик ЄС у сфері наукових досліджень в Україні.

    У результаті реалізації проєкту в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника буде впроваджена цифрова платформа для розвитку міждисциплінарних та міжнародних наукових досліджень з врахуванням принципів і стандартів ЄС.