XII Польсько-українські зустрічі в Яремче

19 – 22 вересня у Яремче відбулася дванадцята українсько-польська зустріч. Це один з найбільш регулярних українсько-польських наукових форумів. Організаторами зустрічі є Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, кафедра міжнародних відносин, редакція газети «Кур’єр Галіційський», фонд «Свобода і демократія», Студіум Східної Європи Варшавського університету та Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса. В цьому році українські та польські науковці аналізували нові виклики, що постали перед українсько-польськими відносинами, зробили прогноз перспектив подальшої співпраці.

Кафедра міжнародних відносин взяла участь у конференції у повному складі в якості співорганізаторів конференції.

«Під час дружніх розмов та гострих дискусій протягом чотирьох днів в рамках ХІІ українсько-польської зустрічі експертів «Майбутнє, сучасне, минуле» констатовано: останні 12 років у відносинах України та Польщі – це ціла епоха і нині перед нами стоять нові виклики. Тішуся, що 12 раз поспіль ми збираємо у Яремче кращих українських і польських експертів, дипломатів, науковців, аби проаналізувати існуючі проблеми й поміркувати над шляхами спільного виходу з криз. Експертне середовище знає відповіді на багато складних питань, тож сподіваюсь, наш голос почують, роботу над помилками буде зроблено і діалог вільних з вільними буде продовжено на якісно новому рівні» – заявив Ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

Не залишилося поза увагу питання відновлення діяльності Обсерваторії на горі Піп Іван та побудова Міжнародного центру зустрічей молоді України і Польщі у Микуличині.