Візит пані Малгожати Кужбіди

28 травня 2019 р. В рамках гранту «Collegium Carpathicum»  Прикарпатський університет відвідала Малгожата Кужбіда (Східноєвропейська вища професійна школа, м. Перемшль, (РП).

Під час візиту пані професор зустрілася зі студентами спеціальності міжнародних відносин та міжнародних економічних  відносин, політології та журналістики.

Студенти другого та третього курсів спеціальності міжнародних відносин мали можливість послухати лекцію на тему Центрально-східна Європа, на прикладі карпатський країн. на якій порушувалися актуальні теми міжнародних відносин, а саме питання геополітики, партійних систем країн Центрально-Східної Європи, транспортного шляху «Via Carpatia» та ін.

Студенти та викладачі спеціальності міжнародних економічних відносин слухали презентацію на тему: “Молодь XXI ст.: активність і політичні вподобання. На лекції розглядалися питання демократії, патріотизму, формування цінностей. Крім того на занятті проводилося анкетування. Наша молодь хоче змін і перебуває на такому етапі, як молодь Польщі перед вступом у Європейський Союз.

29 травня у Будинку вчених відбулась заключна лекція для студентів спеціальності журналістика та політологія на тему Концепція країн. Думки політиків карпатських країн на початку ХХ ст.

Візит пані Малгожати Кужбіди відбувся в рамках гранту  Collegium Carpathicum, до якого входять Варшавський університет (РП), Вища Східноєропейська школа в Перемишлі (Польща), Остравський університет (Чехія), Католицький університет у Будапешті (Угорщина), Сучавський університет (Румунія), Пряшівський університет (Словаччина) та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.
Проект передбачає англомовні лекції для студентів згаданих університетів на тему Карпатського регіону.

Наш університет отримав для реалізації цього проекту грант Вишеградського фонду на 2019-2020 рр.