Студентка спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Антоніна Заліська – переможниця конкурсного відбору Благодійного фонду «Повір у себе»!

Вже третій рік поспіль Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника спільно з Благодійним фондом «Повір у себе» успішно реалізує проєкт з надання підтримки студентів із сільської місцевості. Така співпраця відбувається в рамках двостороннього Договору, який був підписаний у 2018 р.

21 жовтня 2020 р. відбулася онлайн-зустріч студентів-претендентів на перемогу із засновницею Фонду Іриною Іванчик, головою правління Фонду Світланою Мозговою та начальницею відділу корпоративного партнерства та комунікацій гропромхолдингу «Astarta-Kyiv» Лілею Марачканець. У ній також взяли участь т. в. ректора Університету Валентина Якубів, начальниця науково-дослідної частини університету Ірина Галущак, адміністратори проєкту з боку університету Богдана Левицька та Тарас Паска.

За період співпраці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Благодійного Фонду «Повір у себе» підтримку отримали близько пів сотні студентів з сільської місцевості. Всі проєкти були дуже цікавими та корисними для України, а головне, те що наша молодь є вмотивованою та прагне змін та підкорень нових вершин.

Цього року отримала стипендію наша студентка Заліська Антоніна Іванівна.

Заліська Антоніна Іванівна є студенткою І курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ОР «Магістр» Факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Проживає в дуже цікавому та наповненому історією селі Росільна Богородчанського району Івано-Франківської області. Студентка бере участь у різних конференціях пов’язаних із Європейським Союзом, НАТО, боротьбою з Російською Федерацією, євроінтеграцію України та вироблення її власного політичного іміджу. У березні 2018 р. брала участь у конференції під назвою «The European Union and the United States: methods of cooperation in the new geopolitical reality», у травні 2018 р. була учасницею конференції «Foreign policy of Putin’s Russia as the challenge for a civilized world», у листопаді 2018 р. – «NATO: Looking for answers to current challenges and threats» та «Cross-border heritage as a basis of Polish-Belarusian-Ukrainian cooperation». У березні 2019 р. – доповідач на Форумі Української Галицької Партії «Мораль і політика» у м. Яремче (Україна) під назвою «Мораль і політика», а влітку 2019 р. стала стипендіатом Фонду Інституту Східноєвропейських досліджень та була волонтером на ХХVIII Економічному Форумі і ІІІ Фестивалі Бігу у м. Криниця-Здруй (Польща) у вересні того ж року.

Заліська Антоніна прагне організувати спортивний майданчик для молоді, оскільки за її словами: «… зараз в епоху інтернету саме не діти не випускають з рук телефони, а навпаки – гаджети не випускають їх…». Іншою проблемою, яку прагне вирішити студентка – реставрація старенької дерев’яної церкви у її селі.

Отже, Антоніна Заліська є серед когорти 15 найкращих студентів Університету, які стали стипендіатами Фонду та впродовж 2020–2021 навч. року отримуватимуть щомісячно стипендію у розмірі 2000 грн.

Професорсько-викладацький склад Факультету історії, політології і міжнародних відносин вдячний засновникам Благодійного фонду «Повір у себе» Ірині та Віктору Іванчикам за співпрацю та підтримку обдарованої студентської молоді. Радіємо, що на нашому Факультеті є студентки, які прагнуть реалізувати свої ідеї та мрії у життя, і зичимо Антоніні Заліській нових творчих злетів на освітній та науковій ниві.