Ректор провів зустріч з колегою з Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ

Ректор Прикарпатського університету імені Василя Стефаника зустрівся з ректором Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ Мирославом Каліновським. Разом з директором Центру європейських проєктів Лешеком Буллером ректор подякував панові ректору за можливість провести на базі університету Міжнародну науково-практичну конференцію «Безпека в кризових ситуаціях у прикордонних регіонах Польщі та України».

Люблінський католицький університет Івана Павла ІІ найстаріший університет Любліна. Заснований у 1918 році. Має особливий статус – є недержавним католицьким університетом з правами державного та фінансується з бюджету Польщі на умовах державних університетів. Він є одним із найважливіших центрів католицької думки в Польщі, суттєво впливає на науку та культуру країни та вважається університетом, який надзвичайно динамічно розвивається. Це сучасний ВНЗ, в якому крім теології вивчають філософію, право, природничі, суспільні, гуманітарні та точні науки.

Ректор Ігор Цепенда розповів колезі про міжнародні проєкти Прикарпатського університету. Зокрема, про проєкт “Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван до потреб високогірного рятувального навчального центру” (PIMReC), реалізацію якого ПНУ разом з партнерами завершує за підтримки Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, та про розбудову Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі у Микуличині.

Ректор Люблінського католицького університету Івана Павла ІІ Мирослав Каліновський також розповів про свій навчальний заклад та цікаві проєкти останніх років. Він провів для гостей невелику екскурсію університетом. По завершенні зустрічі Мирослав Каліновський запросив колегу зробити запис у Книзі Поважних гостей.