Використання платформи Web of Science: у квітні відбудуться вебінари для вчених

З 7 до 28 квітня 2022 року заплановано провести низку безкоштовних українськомовних вебінарів для вчених, які будуть присвячені питанням роботи з платформою Web of Science. Повідомляє МОН України.

Під час вебінарів йтиметься про можливості використання інструментів, які доступні на платформі Web of Science, вибір видань для публікації результатів досліджень, оформлення статей для публікації тощо.

Вебінари проведе Ірина Тихонкова, консультантка з регіональних рішень компанії Clarivate.

Щоб узяти участь у заходах, необхідно зареєструватися, перейшовши за відповідним посиланням.

Зареєстровані учасники зможуть отримати електронні сертифікати, якщо прослухають не менше ніж 90% основного часу вебінару.


Програма вебінарів: 

7 квітня 2022 року

Тема: Хижацькі видання: розпізнати та уникнути.

Наслідками публікацій у хижацьких виданнях є витрата часу, знецінення результатів досліджень, фінансові збитки та заподіяна шкода репутації вченого. Протягом вебінару будуть розглянуті основні типи хижацьких видань, на що варто звернути увагу, обираючи видання для публікації результатів досліджень, як перевірити індексацію видання у реферативних, бібліографічних базах даних (на прикладі Web of Science).

Реєстрація:


12 квітня 2022 року

Тема: EndNote: оформлення бібліографії статті відповідно до вимог журналу.

Йтиметься про формати оформлення списків літератури для публікації та референс-менеджери, як налаштувати роботу референс-менеджера EndNote, як створювати і наповнювати колекцію, як додавати інформацію про статтю, встановлювати спеціальний плагін Cite While You Write™.

Реєстрація:


14 квітня 2022 року

Тема: Авторські профілі науковця.

Під час вебінару йтиметься про труднощі, які виникають під час про пошуку робіт певного автора, показники, що застосовуються для оцінювання наукового доробку вченого, зокрема у Web of Science (кількість статей, цитувань, h-index (індекс Гірша), beamplot), використання таких показників під час підготовки звітів про публікаційну діяльність ученого, відділу, установи. Порівнюватимуться функції і можливості авторських ідентифікаторів Publons/ResearcherID, ORCID, ResearchGate, Google Scholar.

Реєстрація:


26 квітня 2022 року

Тема: Research Smarter: Інструменти Clarivate для позиціонування закладів вищої освіти у GRAS рейтингу.

Нова класифікація для Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) під назвою Shanghai GRAS тепер доступна в InCites Benchmarking & Analytics. Ця класифікація враховує категорії Web of Science для 54 навчальних предметів відповідно до методології GRAS. На вебінарі йтиметься про те, як інструменти Clarivate можна використовувати для формування стратегії підвищення рейтингу університетів.

Реєстрація:


28 квітня 2022 року

Тема: Research Smarter: Як використовувати ресурси Clarivate для формування бібліотечних колекцій.

Управління бібліотечними фондами є постійним, утім і різноманітним процесом. Приєднуйтесь до цього вебінару, щоб бути в курсі новин і дізнатися, як інструменти Web of Science, зокрема Master Journal List, Journal Citation Reports та InCites, можуть допомогти формувати колекції та визначати найбільш необхідні для установи журнали.

Реєстрація: