Олімпіада, присвячена Дню працівника дипломатичної служби України

Починаючи з 2005 р. в Україні відзначається День працівника дипломатичної служби України. З появою на факультеті історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спеціальності “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії”, цей день традиційно є одним із професійних свят, яке вшановується його викладацьким колективом та студентами.

Ініціатором започаткування підготовки фахівців зі спеціальності “Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії” в університеті виступив колишній працівник Посольства України у Республіці Польща (1996 – 1999, 2002 – 2006 рр.) Ігор Цепенда, натомість біля його витоків були колишні дипломати: заступник міністра закордонних справ (1999 – 2001 рр.), Надзвичайний і Повноважний Посол України у кількох країнах Петро Сардачук, генеральний консул України у Кракові (1997 – 2001 рр.) та у Гданську (2002 – 2006 рр.), Надзвичайний та Повноважний Посланник другого класу Зіновій Куравський, посол України у Грузії (1998–2003 рр.) та Азербайджанській республіці (2005–2008 рр.) Степан Волковецький, другий секретар відділу освіти, науки і діаспори посольства України у Російській Федерації (2001–2006 рр.) Марія Клепар. Тож, закономірно, що День працівника дипломатичної служби України супроводжувався в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника різноманітними святковими та науковими дійствами.

18 грудня 2019 р. до Дня працівника дипломатичної служби України кафедри міжнародних відносин та іноземних мов і перекладу провели для учнів старших класів олімпіаду, присвячену відносинам України та Європейського Союзу. За результатами виконання тестових завдань переможцями олімпіади стали: Михайло Андрусяк та Анастасія Дуб, які вибороли І місце, Валентина Чобанюк, яка здобула ІІ місце та Юрій Ваков та Богдан Пиндус-Пастух, які поділили ІІІ місце.

Викладачі кафедр міжнародних відносин та іноземних і перекладу вітають переможців із їхніми досягненнями та запрошують в майбутньому брати участь у різного роду заходах (круглих столах, конференціях для молодих науковців), які організовуються на базі факультету історії, політології і міжнародних відносин за участі аспірантів, студентів, учнів старших класів.